-t-

-t-

 

Maanantai. Ihan hyvä sellainen lukuun ottamatta pientä selkkausta rakkaan komputaattorini kanssa, jolla oli jonkin asteisia käynnistysvaikeuksia näin viikon alkajaisiksi. Onneksi nykyaikana bittinikkarit pääsevät hätiin etäyhteydellä puhelinsoiton ja parin hiiren klikkauksen jälkeen ja siinähän ne aamun pari ensimmäistä työtuntia menikin mukavasti MikroMikon ensihoitoa seuratessa ja kahvia litkiessä. On se hienoa tuo tekniikka (niin kauan kun se toimii). Onneksi kuntofillari ja jalkaprässi toimii vielä ainakin toistaiseksi vanhoilla kunnon reisilihaksilla!

No, mutta ennen tätä tietoteknistä takaiskua olin ehtinyt käydä jo aamuaerobisella mikä kuuluu ohjelmaani 3 – 4 kertaa viikossa. Reipas kävelylenkki tihkusateessa klo 4:30, kuulostaa ankealle, mutta ihan kaikkea muuta. 45 minuuttia huppupäisenä outokaisena ilman ristin sielua sopii minulle paremmin kuin hyvin. Lievä erakkoluonne kun olen. Nautin todella hetkistä kun ainut vastaantulija on se vanha tuttu jakeluauton kuljettaja tuoreine sämpylöineen tai korkeintaan syystä tuntemattomasta kadulle eksynyt satunnainen kulkija.
Reippailun jälkeen maistuu miehekäs (näin tasa-arvon aikana; tai naisekas) annos kaurapuuroa isin poimimilla mustikoilla makoistettuna ja kupponen, pari kuumaa. Olen aina haaveillut tämän kaltaisista aamuhetkistä, mutta uskotellut itselleni olevani aivan onneton aamu-uninen kärttylimuija. Ei se vaatinut kuin parin viikon totutteluajan ja parin tunnin rytmimuutoksen iltasella. Nyt olen leppoisa aamun peipponen. Tähän en halua kuulla vastalauseita!

Starttasin tällä viikolla uuden ruokavalion. Juuri kun aloin oppia edellisen ulkoa ilman, että joka välissä täytyy luntata ateriakokonaisuudet kännystä. Taas paristopakkaus hupenee huippuvauhtia digivaakan punnatessa penneä ja perunaa grammatarkasti viisi kertaa päivässä.
Nyt ruokavaliooni kuuluu kahta erilaista ruokapäivää eli muutamana mätetään hiilaria oikein huolella huiviin ja muina pihistellään lähes pelkän protskun voimin. Mielenkiintoista. Tämän systeemin pitäisi pitää kroppa ja sisuskalut vilkkaana. Uskon kuntoguruani.
Tällä mennään nyt jokunen viikko kunnes saan taas uuden vielä spesifioidumman menuun jatkosuunitelmia silmällä pitäen. Jännittävää. Ehkä vielä jonain päivänä minunkin lättäpehvani kohoaa kuin hyvin vaivattu pullataikina.

Entinen varpusen lailla nokkiminen on historiaa ja nyt on nälässä jo oikein pitelemistä seuraavaa ateriakokonaisuutta kieli pitkällään odottaessa. Töissä vetäisin lounaaksi tänään suosikkejani bataattiranskiksia ja seitä cajunmausteella terästettynä ja ei aikaakaan kun mahassa kurni TAAS. Onneksi työ piti kiireisenä ja maltoin kuin maltoinkin kotiin asti seuraavan ruokarastini luokse.

Rahka-marja-pähkinä annokseni massutettuani pitikin jo alkaa lataamaan Shockkia kitusiin (treenilaturi) ja lastaamaan palkkareita, treenijuomia ja muita oheisvarusteita liian pieneen reppuun illan salitreeniurakkaa varten. Jalkaan nykäisin vanhentumiseni kunniaksi saadut uudet Six Deuceni, I´m in love <3 Tänään käsittelyvuorossa haukkarit, allit ja himpulat olkapääni. Treenilaturi alkoi kihistellä sormenpäissä jo matkalla ja lämppärin päälle alkoi olla suorastaan jo hinku. Ei muuta kuin napit korville ja punttikansan sekaan kiinteytymään Jonne Aaronin tahdissa, ”Yksin”.

Treenit meni hyvin, mitä nyt sivufiguurini häiritsi tyylikästä punttaamistani näyttämällä tänään jotenkin pulskealta. Ahterikin oli enemmän alamaissa kuin viimeksi… Ainakin + 5 kg eiliseen verrattuna, vähintään. Ehkä kyseinen peili oli epäkunnossa tai jotain. Tai jotain. Enpäs tullut kysyneeksi tätä henkilökunnalta. Jännä. Meillä kotona on varmaan kaikissa peileissä joku valmistusvirhe koska armas kumppanini on niitä kovin usein kiikuttamassa kaatopaikalle.

Vielä kotiin päästyäni minua odotti aimo annos penneä ja polloa valkosipuliin ja yrtteihin hukutettuna. Tästä kulinaarisesta elämyksestä selvittyäni täytyikin alkaa jo valmistella seuraavan päivän purkituksia. Ei muuta kuin ruokalistaa lukemaan ja kattilat tulille. Tätä tämä nyt sitten on aika monta seuraavaa kuukautta eteen päin, mutta en valita. Oma valinta, oma päämäärä, hyvä ruoka, parempi mieli.

Mielekäs päämäärä vaatii valintoja ei uhrauksia.

Yhdet jumalaisista Deuceistani.

Yhdet jumalaisista Deuceistani.

-t-

-t-